Hlavní obsah

Dva roky honil bouřky. Výsledek je dechberoucí

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se žene bouřka, dává smysl, aby se před ní člověk schoval. Ne však Američan Dustin Farrel, který naopak za bouřkami cestuje. Za poslední dva roky kvůli bleskům urazil přibližně 56 tisíc kilometrů. A nutno říct, že z jeho cest vznikly dechberoucí záběry.

Bouřky zachycené vysokorychlostní kamerou PhantomVideo: Dustin Farrell

 
Článek

Farrel s kamerou neváhá cestovat a lovit ty nejpozoruhodnější záběry. Během desítek tisíc procestovaných kilometrů se mu podařilo natočit zhruba 30 terabajtů (30 tisíc gigabajtů) materiálu a kupodivu dostat jen tři pokuty za překročení rychlosti.

První díl filmu Transient

Po sestříhání a úpravách, které trvaly Farrelovi 300 hodin, vzniklo video, které zachycuje ty nejlepší záběry z bouřek. Krátký film s názvem Transient 2 zachytil fotograf na vysokorychlostní kameru Phantom s rychlostí 1000 snímků za vteřinu, v kombinaci s klasickým časosběrným videem.

Výsledkem je tak pozoruhodná podiváná ve vysokém rozlišení. Stačí se jen usadit do temné místnosti, nasadit sluchátka a užít si vizuální zážitek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám