Hlavní obsah

Dva polští kněží prodávali slonovinu. Chytili je s klem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou ostudu si udělali dva polští služebníci boží. Místo aby na svých farnostech vedli lidi na správnou cestu, sami propadli hříšnému zločinu. Policisté je přistihli při nelegálním obchodu se slonovinou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O tomto hanebném činu, který se stal ještě na konci minulého roku, informoval polský server Fakt. Policisté tehdy dva muže ve věku 50 a 55 let chytili v ulicích města Szczytno ve Varmijsko-mazurském vojvodství na severovýchodě Polska.

V okamžiku, kdy je strážci zákona zadrželi, měli muži u sebe sloní kel o délce kolem 75 centimetrů a hmotnosti 5,5 kilogramu. Jeho hodnota na černém trhu se podle odhadu znalců pohybuje kolem 20 tisíc zlotých (přibližně 114 tisíc korun).

Policii přitom na dvojici podnikavých kněží upozornil sám jejich „zákazník“, jenž si na poslední chvíli sáhl do svědomí.

Artur Bekulard z městské prokuratury následně polská média informoval, že nelegální obchod se slonovinou se v zemi považuje za trestný čin, za který pachatelům hrozí až pět let odnětí svobody.

Legendární boxer Mike Tyson koupil v polské vesnici sto vzácných holubů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám