Hlavní obsah

Dům z prvního dílu Harryho Pottera je na prodej

ČTK, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bracknell, Velká Británie

Fanoušci Harryho Pottera si nyní mohou koupit dům s přístěnkem pod schody, kde malý čaroděj bydlel v prvním díle slavné filmové série. Na prodej je za téměř půl miliónu liber (cca 15 miliónů korun).

Foto: archiv Chancellors

Dům z prvního dílu Harryho Pottera je na prodej.

Článek

Dům v Zobí ulici č. 4 (v originále Privet Drive), kde odmalička až do svých 11 let vyrůstal Harry Potter u své tety Petunie a strýce Vernona Dursleyových, se ve skutečnosti nachází na předměstí Martins Heron města Bracknell vzdáleného cca 55 km západně od Londýna.

Jedná se o třípokojový dům s přístěnkem pod schody, který ve filmu sloužil Harrymu jako ložnice. Dnes byste v něm našli malou koupelnu. Současní majitelé dům prodávají za 475 000 liber, což je v přepočtu zhruba 15 miliónů korun.

Podle realitní kanceláře Chancellors, která nemovitost nabízí, se nachází v klidné slepé ulici a prošel celkovou renovací. Patří k němu i velká zahrada, do které se vstupuje přes obývací pokoj. Odkaz na inzerát realitní kanceláře najdete zde.

Interiéry filmu Harry Potter a Kámen mudrců se v tomto domě natáčely v roce 2001. Dům byl naposledy prodán před šesti lety za 290 000 liber, tedy cca 9,2 miliónu korun. Stejný interiér můžete navštívit v leavesdenských filmových ateliérech vzdálených 30 km severozápadně od centra Londýna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám