Hlavní obsah

Drzý racek pravidelně vykrádá obchod. Odnesl si už svačinky za tisíce korun

Supermarket v anglickém Paigntonu má problém. Je jím nevšední opeřený zlodějíček, racek, který si z obchodu pravidelně odnáší svačinky a odhadem měl za poslední rok nakrást už 17 kilogramů jídla v hodnotě více než 300 liber (8700 korun). Podle zaměstnanců i nakupujících navštěvuje racek obchod prakticky každý den.

Foto: Profimedia.cz

Racek (ilustrační foto)

Článek

Místní drzého opeřence pojmenovali Steven Seagull, jde o slovní hříčku, která odkazuje na herce Stevena Seagala, přičemž seagull znamená v angličtině racek. Pták přišel na to, jak vyzrát na automaticky se otevírající dveře a v jeho nájezdech na potraviny mu tak prakticky nic nebrání. Nejčastěji si odnáší křupky, uvádí s odkazem na místní a zaměstnance server Metro.

Okřídleného vetřelce už několikrát natočila i kamera, jak kráčí z obchodu s novým balíčkem.

„Viděl jsem ho tu už několikrát. Tentokrát mi skočil na kapotu auta, tak jsem ho začal točit. Tušil jsem, že má něco za lubem,“ okomentoval Liam Brown, který zaznamenal jeden z rackových nájezdů na obchod. „Nejprve seskočil, pak vešel do obchodu a vyběhnul s balíčkem křupek Mini Cheddars,“ dodal Brown.

Má rád křupky

„Je to pořád jeden a ten samý racek,“ řekl jeden ze zaměstnanců prodejny, který si přál zůstat v anonymitě. „Děje se to nejméně jednou denně, často i třikrát. Je docela vybíravý, ale křupky Doritos jsou jeho oblíbené. Musíme ho vždy odehnat, jinak bychom přišli o zásoby,“ dodal.

Ptačího zloděje si všímají i další lidé, kteří chodí do prodejny nakupovat. „Viděla jsem, jak odletěl s pytlíkem Doritos a podělil se o něj s kamarádem na střeše,“ konstatovala Jenni Elliottová.

Benátské hotely rozdávají vodní pistole na obranu před loupeživými racky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám