Hlavní obsah

Drastický útok žraloka plavce neodradil, zákaz koupání ignorují

Středeční smrtelný útok žraloka v Austrálii, při kterém zahynul 35letý Brit Simon Nellist, neodradil některé lidi od koupání a plavání. I když úřady v Sydney uzavřely v okolí útoku většinu pláží, ve čtvrtek se našla spousta odvážlivců, kteří zákazu nedbali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K útoku došlo v blízkosti pláže Little Bay a úřadům se doposud nepovedlo za pomoci zvukových nástrah a dronů zjistit, zda se žralok stále nepohybuje v blízkosti pobřeží. Kvůli tomu byly uzavřeny i okolní pláže, což se nevyhnulo ani světoznámé pláži Bondi.

Ve čtvrtek se však objevily fotografie z helikoptéry, na kterých jsou vidět odvážní plavci a surfaři, kterým zřejmě možná přítomnost žraloka nevadí. Právě u pláže Bondi novináři ze serveru 7News spatřili asi desítku surfařů a dalšího plavce, který se pohyboval ve větší vzdálenosti od břehu.

Sydney po smrtelném útoku žraloka uzavřelo většinu pláží

Svět

Sám premiér Nového Jižního Walesu Dominic Perrottet přitom obyvatele vyzval, aby navzdory horkému letnímu počasí zákaz plavání u pobřeží respektovali. Zároveň vyjádřil soustrast rodině zesnulého muže.

Vláda státu Nový Jižní Wales v minulých letech investovala miliony dolarů do technologií ve snaze snížit množství žraločích útoků u svého pobřeží. Pohyby žraloků sledují bezpilotní letouny a u 51 pláží státu jsou nataženy sítě, píše agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám