Hlavní obsah

Dramatická záchrana. Číňan pomohl na břeh starci, pod kterým se propadl led

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako hrdinu oslavují obyvatelé východočínského města Wej-fangu taxikáře, který neváhal riskovat vlastní život při záchraně jiného muže, jenž se nešťastnou náhodou propadl ledovým krunýřem zamrzlé řeky a nedokázal se vlastními silami dostat na břeh.

Taxikář zachránil muže z ledové řekyVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Dramatická scéna se odehrála v prvních dnech nového roku. Kolemjdoucí zahlédli v řece Bai-lang starého muže volajícího o pomoc, načež 58letý řidič taxislužby neváhal a spěchal za tonoucím.

Rychle svlékl šaty a v trenýrkách skočil na led, který začal holýma rukama rozbíjet, aby si prorazil několikametrovou cestu k muži ve svízelné situaci. Protože neměl v rukách tolik síly, rozbíjel led vahou vlastního těla.

Kousek po kousku se přibližoval k muži, načež jej bezpečně odtáhl na břeh. Pak obětavý řidič zariskoval ještě jednou, když se do řeky vrátil pro starcovy věci.

Až když byl na břehu, všiml si, že má tělo poškrábané od ostrého ledu. Novinářům řekl, že v danou chvíli na zimu ani bolest nemyslel a že chtěl jen rychle zachránit člověka v nouzi.

„Tváří v tvář takové situaci každý, kdo umí plavat, podá záchrannou ruku. Já jsem to udělal tím spíš, že jsem fanoušek zimního plavání,“ řekl řidič. Svá zranění označil jen za povrchová. „Nic velkého to není,“ dodal.

Smrk zachránil život Američance, která se zřítila ze svahu. V mrazu se ho držela osm hodin

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám