Hlavní obsah

Dostihy po bavorsku. Sednout na volský hřbet a snažit se nespadnout

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká sportovní klání jako například mistrovství světa ve fotbalu se konají jednou za čtyři roky. Stejně tak se v malém bavorském městě Haunshofen jen jednou za čtyři roky koná událost, která přiláká tisíce diváků – dostihy volů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dostihy volů v bavorském HaunshofenuVideo: Reuters

 
Článek

Do malého městečka Haunshofen se jednou za čtyři roky sejdou tisíce lidí, aby v tradičním bavorském oblečení a s typickým německým humorem přihlíželi odvážlivcům, kteří se rozhodli sednout na záda statných tažných zvířat.

Letošní soutěže se zúčastnilo šestnáct odhodlaných jezdců, poprvé se mezi nimi objevila i jedna žena. „Vidět tahle zvířata, která váží hodně přes tunu, běžet tak rychle je zkrátka fascinující,“ rozplývala se jedna z divaček Ulrike Holzmuellerová.

Vítěz závodů Adam Josef popsal později v cíli svou jednoduchou strategii. „Je to v podstatě o štěstí. Záleží jenom na tom, jak se vůl cítí,“ smál se Josef. Většina závodníků se totiž při závodech snaží o jediné – udržet se na hřbetě poněkud nevrlého zvířete.

Kombinace rodea a dostihů je v sousední zemi poměrně populární. Podobný závod se například pořádá každoročně v městečku Münsing a na dalších místech. Přesto si tyto humorné dostihy najdou vždy dostatek diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám