Hlavní obsah

Dopravní zácpa ho nudila, tak skočil do řeky plné aligátorů

Každý, kdo někdy stál v autě v pořádné koloně, zná ten pocit nekonečného čekání, kdy má člověk chuť nejraději vyskočit z kůže. Naprostá většina lidí se však s osudem smíří. Na 26letého Američana Jimmyho Ivana Jenningse z Louisiany toho ale bylo v sobotu moc, a tak se rozhodl si čekání zkrátit a skočit z mostu do řeky plné aligátorů.

Foto: Profimedia.cz

Skok do řeky z mostu označil za největší pitomost, kterou v životě udělal. Ilustrační foto.

Článek

Jennings už nevydržel čekání v koloně. Dle vlastních slov se nudil. A tak vystoupil z auta, rozeběhl se a oblečený skočil z několikametrové výšky do řeky Atchafalaya. Do řeky, která je mimo jiné známá tím, že je plná aligátorů.

„Dostal jsem se do velké hloubky a několikrát jsem myslel, že se utopím. Vážně jsem myslel, že je to konec, a prosil Boha o odpuštění,“ řekl pro Daily News muž, po kterém záchranáři pátrali tři hodiny.

Tohle rozhodně neplánoval. V zácpě vzniklé dopravní nehodou dle svých slov trčel už dvě hodiny. Několikrát se prý podíval z mostu a nepřišlo mu to jako taková hloubka.

A tak si řekl, že skočí, vyplave na břehu a po mostě se zase vrátí do auta. Prý viděl podobná videa na Facebooku, kdy se to lidem povedlo.

Největší hloupost v životě, přiznal skokan

„Jakmile jsem přeskočil to zábradlí, uvědomil jsem si, že jsem udělal největší pitomost v životě,“ přiznal.

Než se ho záchrannému týmu podařilo vylovit, zabralo to tři hodiny. Tři hodiny, které strávil v řece plné aligátorů. Naštěstí žádného z nich nezaujal natolik, aby si ho vyhlédl jako kořist.

Syřan skočil do vody z populární skály, kvůli obrovské náhodě zemřel

Blízký a Střední východ

„Hned po dopadu do vody jsem otevřel ústa a napil se, také jsem si poranil levou ruku, která mi po hodině a půl plavání úplně přestala fungovat. Cesta ke břehu byla od začátku vyloučená, proud byl příliš silný, než abych ho překonal,“ popisoval důsledky svého nešťastného rozhodnutí.

Nakonec se mu podařilo dostat se na ostrov uprostřed řeky, z kterého ho záchranáři transportovali lodí.

Kromě nutného ošetření se dostal do péče psychologů a opletačky má i s policií, která ho obvinila z několika přečinů. On sám si je ale jistý, že to byla pouhá hloupost, kterou už nikdy neudělá.

„Popravdě, už nechci vodu a plávání v životě ani vidět,“ přiznal Jennings.

Reklama

Výběr článků

Načítám