Hlavní obsah

Domácí úkol mu ukradly opice. Mladík si ho vybojoval nazpět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V našich končinách by student s výmluvou, že mu domácí úkol ukradly opice, asi příliš neuspěl. Něco jiného je to ovšem v Singapuru, kde se přesně toto v pondělí stalo tamnímu mladíkovi. Ten však neztratil rozvahu a s dvojicí makaků se pokusil dohodnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Studentovi ukradly opice domácí úkolVideo: AP

 
Článek

Makak může sice vypadat roztomile, jde však o poměrně nebezpečné zvíře, které se nevyplácí příliš provokovat. Beze zbytku to platí o dvojici, která se v Singapuru zmocnila batohu s domácím úkolem a mobilním telefonem.

Aniq Aryan natočil na video bizarní situaci, kdy se původní majitel, mladík, jehož jméno se nepodařilo zjistit, pokouší makaky přemluvit ke spolupráci. „Chci jenom zpátky batoh a telefon,“ je slyšet na nahrávce mladíka, jak mluví k menšímu z dvojice makaků. Ten větší zatím zkoumal ukořistěný předmět.

Pokaždé, když se mladík ke svému batohu pokusil přiblížit, menší z opic mu vždy zatarasila cestu. „OK, pojďme se dohodnout,“ zkoušel to znovu mladík, „dám ti plechovku coly. Prosím, mám v tom všechny školní věci a chci je jenom zpátky.“

Kradou brýle, skáčou po autech. Thajské město znovu terorizují tisíce opic

Koktejl

Rozprava mladíka s opicemi trvala asi pět minut, načež se makakové – zřejmě něčím vyrušeni – uchýlili na strom. Do situace se vložil Aryan. „Popadni ten batoh a uteč,“ křikl na studenta, který ho bez váhání poslechl. Menší z opic se po něm vrhla, ale marně. Student i se svými věcmi šťastně utíkal pryč.

„Byl docela odvážný,“ uvedl Aryan. „Lidé by měli vědět, že divocí makakové, kteří tu žijí, jsou docela agresivní, i když vypadají roztomile,“ vysvětlil. V Singapuru žije volně populace zhruba 1500 makaků jávských.

Reklama

Výběr článků

Načítám