Hlavní obsah

Do největší indické automobilky vběhl levhart, veškerý personál evakuovali

Ve čtvrtek brzy ráno spatřil bezpečnostní personál indické automobilky Maruti Suzuki v jednom z oddělení volně pobíhajícího levharta. Všichni pracovníci museli být ihned evakuováni, aby policisté a specialisté na divokou zvěř levharta z továrny ve městě Manesar dostali ven. Podle nejnovějších zpráv však po zvířeti stále pátrají.

Foto: Profimedia.cz

Bezpečnostní kamery v indické automobilce Maruti Suzuki zachytily volně pobíhajícího levharta.

Článek

Nahánění šelmy asi 50 kilometrů od Nového Dillí se údajně účastní na sto policistů a odborníků na divokou zvěř vybavených uspávacími puškami. „Celý komplex jsme uzavřeli a po levhartovi nyní pátráme,“ prozradil tamní policista Ashok Bakshi.

Ranní směna byla zrušena a všichni pracovníci největší indické automobilky Maruti Suzuki, jež vyrábí téměř milión vozidel ročně, byli ihned evakuováni. Před budovou se shromáždilo přibližně 2000 zaměstnanců.

Indický deník Times of India uvedl, že záchranná operace stále probíhá a může prý trvat až do večerních hodin. „Jedná se o velmi riskantní situaci. Budova je obrovská a je v ní spousta nebezpečných strojů,“ řekl jeden z odborníků na divokou zvěř.

Konfliktů mezi lidmi a zvířaty je v posledních letech v Indii čím dál víc, a to zejména proto, že se rozšiřují města na úkor lesních ploch. Indický ministr životního prostředí serveru Yahoo News prozradil, že za období od dubna 2014 do května 2017 divoká zvěř usmrtila celkem 1144 lidí, což je v průměru víc než jeden člověk denně. V Indii žije zhruba 12 až 14 tisíc levhartů.

Reklama

Výběr článků

Načítám