Hlavní obsah

Do mladého fotbalisty uhodil při tréninku blesk, míč ještě zvládl odkopnout

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K velmi nešťastné události došlo o víkendu na fotbalovém hřišti na předměstí Moskvy. Šestnáctiletého brankáře Ivana Zaborského zasáhl během tréninku do krku blesk a způsobil mu vážná zranění. Podle jeho přítelkyně je nyní ve stabilizovaném stavu.

Foto: Profimedia.cz

Do mladého fotbalisty uhodil blesk. Ilustrační foto

Článek

Blesk zasáhl mladíka do železného řetízku na krku během tréninku, když byli jeho spoluhráči u postranní čáry. Jak je ze záběru patrné, fotbalista ještě zvládl odkopnout míč a až následně zkolaboval. První pomoc mu poskytl trenér Anton Basov, který svěřenci provedl masáž srdce. Později byl odchovanec týmu FK Znamja Truda Orechovo-Zujevo převezen do nemocnice a následně letecky transportován na kliniku v Moskvě.

„Několikrát se probral z bezvědomí, ale lékaři ho pro jistotu uvedli do umělého spánku. Rodiče jsou u něj,” uvedla hráčova sestra Karina. „Má poškozené plíce a jizvu okolo krku, ale jeho stav je nyní už stabilizovaný. Lékaři mluví o velkém štěstí a já pořád nerozumím tomu, co se vlastně stalo,” doplnila Zaborského přítelkyně Jelena.

Blesky v Indii zabily za jeden den nejméně 107 lidí

Svět

Ta uvedla, že během víkendového tréninku nic nenasvědčovalo tomu, že by k podobné situaci mohlo dojít. „Nad stadionem nebyly žádné bouřkové mraky,” dodala a poděkovala Basovovi, který chlapci rychlou pomocí pravděpodobně zachránil život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám