Hlavní obsah

Do ledového Dunaje naskákaly dva tisíce otužilců

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuburg

Téměř dva tisíce otužilců o víkendu přilákala ledová řeka Dunaj v německém městě Neuburg an der Donau nedaleko Ingolstadtu. Každoroční závod na 400 metrů se letos konal již po padesáté. Mezi návštěvníky se našli i vyznavači ledové vody z České republiky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Otužilci si přišli zaplavat do DunajeVideo: Reuters

 
Článek

Do Dunaje, jehož voda měla v sobotu pouze 2,5 stupně Celsia, se vrhlo celkem 1917 otužilců, kteří tak vytvořili nový rekord tradiční akce.

„Je to neuvěřitelně osvěžující. Jakmile vylezete z vody, další čtyři hodiny se cítíte jako znovuzrozený,” popsal svoje pocity jeden z účastníků Thomas Giesefeld.

Většina z účastníků se do vody ponořila v neoprenech, našlo se však i zhruba 70 odvážlivců, kteří plavali bez něj.

Na videu, jež zveřejnila agentura Reuters, jsou k vidění lidé v zábavných kostýmech, některým účastníkům však do smíchu nebylo. Zhruba dvacítka plavců se podle pořadatelů podchladila a musela být z vody vytažena.

Přijeli i Češi

O komfort účastníků každoročního závodu v plavání na 400 metrů se starali dobrovolníci, kteří plavcům nabízeli teplou polévku.

Letošního závodu se zúčastnilo celkem 222 skupin včetně těch ze zahraničí - dorazili Poláci, Francouzi i Češi.

Reklama

Výběr článků

Načítám