Hlavní obsah

Do Budějovic míří tisíce Harleyů

Novinky, Petr Pokorný
ČESKÉ BUDĚJOVICE

Do Českých Budějovic míří tisíce legendárních motocyklů Harley - Davidson. Na letišti v Plané, v těsném sousedství města, se totiž ve dnech 5. až 9. června uskuteční evropský sraz příznivců těchto amerických strojů - Super Rally 2003. Organizátoři počítají až s dvaceti tisíci účastníky.

Foto: Martina Sihelská

Požehnání koledníkům

Článek

"Je to událost mimořádného významu, a to nejen proto, že se vůbec poprvé koná ve východní Evropě. Rok 2003 je navíc jubilejním stým rokem existence značky Harley - Davidson a současně 75. výročím založení českého klubu," řekl Právu prezident Harley - Davidson Clubu Praha (HDCP) Tomáš Kohout.

Počet účastníků možná přeroste 20 tisíc

Ten připomněl, že podobných srazů se v Evropě obvykle účastní pět až patnáct tisíc lidí. Vzhledem k jubileu značky by se ale právě letošní Super Rally mohla stát historicky největší evropskou akcí svého druhu. "Záleží hlavně na počasí. Pokud všechno vyjde, nelze vyloučit, že počet účastníků přesáhne i číslo 20 tisíc," poznamenal Kohout.

Přípravy k zajištění srazu finišují. Motorkáři budou mít k dispozici více než 40 hektarů travnatých ploch, což je dostatečný prostor pro kempování takového množství lidí, veškeré potřebné sociální zázemí a stravování. Na zajištění akce se podílí přibližně 600 lidí. Organizátoři současně velmi úzce spolupracují s jihočeským krajským úřadem, českobudějovickým magistrátem a policií. Vzhledem k tomu, že na akci nebudou mít přístup majitelé neamerických motocyklů, bude pro ně připravené odstavné hlídané parkoviště přímo v areálu letiště.

Jižní Čechy jsou pyšným pořadatelem akce

Vstupenka na sraz bude stát 50 eur. Tuto sumu zvolili pořadatelé i z toho důvodu, aby i přes jeho obrovský rozsah šlo o sraz svým způsobem uzavřený. Veřejnost si však přijde na své také. Pro ni bude určena sobota 7. června, kdy se od 13 hodin představí nejzajímavější stroje a jejich majitelé na centrálním českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. Součástí programu bude také svatba dvojice "harleyáků" pod širým nebem.

"Jsme velmi rádi, že se nám společným úsilím tuto akci získat pro jižní Čechy. Zájem o její pořádání samozřejmě projevila i jiná místa. Do Budějovic nepřijede dvacet tisíc "pekelných andělů", ale kultivovaní a rozhodně ne nemajetní lidé. Těm chceme Jihočeský kraj představit jako oblast, do které se budou později znovu rádi vracet," uvedl první náměstek jihočeského hejtmana Jiří Vlach (US - DEU).

Hlavním pořadatelem Super Rally 2003 Czech republic je Harley - Davidson Club Praha, který je od listopadu 2000 oficiálním členem Federace evropských Harley - Davidson klubů a současně nejstarším Harley - Davidson klubem na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám