Hlavní obsah

DJ Farář láká mladé lidi do kostela na písně Taylor Swiftové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evangelický kostel v německém Heidelbergu se snaží nalákat mladé lidi na nedělní bohoslužby a daří se mu to pomocí písní americké zpěvačky Taylor Swiftové. Zájem je tak vysoký, že místo tradiční jedné bohoslužby se o druhé květnové neděli budou konat rovnou dvě.

Foto: ČTK/APInvision

Taylor Swift

Článek

Skladby nejúspěšnější popové zpěvačky současnosti sice v kostele zazní živě, ale jejich interpretkou bude místní učitelka popové a církevní hudby Tine Wiechmannová, informovala agentura DPA.

„Jsem překvapen a velmi nadšen. S takovou odezvou jsem nepočítal,“ řekl farář Vincenzo Petracca.

Původně měla být bohoslužba 12. května jen jedna, ale když byla zakrátko zarezervovaná, rozhodla se církev uspořádat kromě té původní v 11:00 hodin ještě jednu ve 13:00.

Gotický kostel Svatého Ducha, který je 600 let starý a je největším svatostánkem v historickém Heidelbergu, má k dispozici 423 míst k sezení. Vstup je zdarma, ale místo je nutné si dopředu zarezervovat.

Vincenzo Petracca alias DJ Pfarrer

Bohoslužba parafrázuje název alba Taylor Swiftové Anti-Hero, tedy antihrdina. Podle vyjádření na webových stránkách farnosti se má nedělní obřad a kázání točit kolem textů písní americké zpěvačky a spirituality.

„Záměrně chceme svou nabídkou zasáhnout i nové návštěvníky kostela, zejména z mladší generace,“ uvádí farář Petracca.

Kostel Svatého Ducha už dříve nabízel své prostory k popovým koncertům, například s hudbou Beatles, Leonarda Cohena, skupiny Queen nebo zpěvačky Madonny.

Bohoslužba s hudbou Taylor Swiftové se má zabývat jejím přístupem ke vztahu popmusic a politiky. „Taylor Swiftová je v současnosti nejvlivnější popovou hvězdou na planetě. Má se za to, že má moc ovlivnit podzimní volby v USA,“ řekl 59letý Petracca.

Sám má k moderní hudbě blízko a čas od času někde vystupuje jako DJ. A podle všeho nepůjde jen o jen o nějakou běžnou kratochvíli, protože například na sociální síti Instagram vystupuje pod přezdívkou DJ Pfarrer, tedy DJ Farář.

Prostopášná zpěvačka natáčela klip v kostele, museli kvůli ní znovu vysvětit oltář

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám