Hlavní obsah

Divoké tulení mládě si zamilovalo surfování na prkně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlny v Kalifornii si na prkně užívají tisíce lidí a sem tam nějaký pes, jehož páníček je náruživým surfařem. Jedním z těch, kdo si zamiloval prkno, je trochu překvapivě divoké tulení mládě, které surfaři pojmenovali Sammy.

Mládě tuleně zabralo surfařům prknoVideo: Reuters

 
Článek

Nejnovější návštěvník surfařského ráje u San Diega překvapil minulý týden všechny. „Pilotoval jsem klasickou trasu a hledal surfaře, které bych mohl natočit,“ uvedl operátor dronu Ed Hartel. „Pak jsem uviděl tulení mládě, které vyskočilo na prkno. Po chvíli jsem si všiml, že tam zůstává,“ uvedl se smíchem Hartel.

Mládě si užívalo jízdy na prkně, za chvíli seskočilo a vydalo se k další skupině lidí, aby vyzkoušelo jejich prkna. „Na každém prkně se mládě zdrželo tak dvacet minut,“ popsal operátor dronu.

Nutno dodat, že surfaři mládě nechali užívat si vln a nedotýkali se ho. Dokonce přivolali odborníky z parku Sea World, kteří konstatovali, že zvíře je, navzdory svému neobvyklému chování, zdravotně naprosto v pořádku.

Sammy si tak v těchto dnech naplno vychutnává vlny na prkně. Nepředstavuje nebezpečí a nevyžaduje lidskou manipulaci. A když navštíví surfařovo prkno, může se v klidu projet.

Nikdy není pozdě. Japonec je v 89 letech nejstarším surfařem světa

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám