Hlavní obsah

Dívka operovaná kvůli druhým nohám, jež jí vyčnívaly z trupu, se vrátila domů

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá Dominique, která se narodila se dvěma páteřemi a dvěma páry nohou, jež jí vyčnívaly z těla, se po úspěšné operaci, kterou provedli američtí lékaři, vrátila za rodiči do Pobřeží slonoviny. Ke šťastnému setkání došlo před týdnem na letišti v Abidžanu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Holčička, která se narodila se dvěma páteřemi a čtyřma nohama, se po operaci vrátila domůVideo: Reuters

 
Článek

Když se Dominique narodila, vyrůstaly jí ze zadní části těla třetí a čtvrtá končetina. Tělo měla navíc vybaveno dvěma páteřemi. Jednalo se o pozůstatky jejího identického dvojčete, které se plně nevyvinulo.

„Parazitické dvojče je identické dvojče, které se během vývoje plně neoddělilo. Jinými slovy, není to druhé samostatné dvojče, ale dvojče, které je závislé na jejím těle,“ vyjádřil se k případu dětský neurochirurg John. R. Ruge z nemocnice, v níž holčičku operovali.

Nelehká operace

Operace byla podle lékařů nezbytná, bez ní by dívku čekaly velké zdravotní problémy, napsala agentura Reuters. Ojedinělý a náročný zákrok trval šest hodin, podílelo se na něm pět chirurgů z dětské nemocnice ve městě Park Ridge, které leží na okraji Chicaga ve státě Illinois.

Po dobu svého pobytu ve Spojených státech se o Dominique starala hostitelská rodina, která žije v Edgebrooku nedaleko nemocnice. Teď se dívka vrátila domů do Pobřeží slonoviny. Šťastní rodiče s ní tak budou moci oslavit její první narozeniny.

„Nevím, jak Američanům poděkovat za to, co pro nás udělali. Nenalézám slov,“ řekl dívčin dojatý otec.

Reklama

Výběr článků

Načítám