Hlavní obsah

Divák v La Scale dostal při Mozartovi mobilem do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemné intermezzo mělo představení v milánské opeře La Scala, jež se konalo poslední únorovou neděli. Z lože do přízemí spadl z několikametrové výšky mobilní telefon a zasáhl diváka.

Foto: Profimedia.cz

Milánská opera La Scala

Článek

Stalo se tak ve chvíli, kdy se na scéně odvíjelo druhé dějství slavné Mozartovy opery Únos ze serailu. Padající přístroj trefil návštěvníka sedícího v první řadě do tváře, ale nezpůsobil mu vážnější zranění, informoval list La Repubblica.

Když telefon poté párkrát poskočil na podlaze, ještě tomu nikdo nevěnoval větší pozornost. Rozruch nastal ve chvíli, kdy zasažený a zjevně rozrušený divák vstal z křesla a zakřičel směrem nahoru „já vás nahlásím“.

Někteří lidé v auditoriu si mysleli, že jde o nějaký vtípek režiséra Giorgia Strehlera. Tím spíš, že Únos ze serailu je komická opera. Překvapení zavládlo i mezi hudebníky v orchestřišti, kteří v tu chvíli zrovna nehráli.

Pořadatelé ale představení přerušili, než přivolaný lékař potvrdil, že zasažený divák neutrpěl žádnou vážnější újmu, jen menší pohmožděninu. Po krátké pauze opera pokračovala.

„Vřelé ovace“

Při následné řádné přestávce přišla za posluchačem uvaděčka a pokusila se od něj mobil vypadlý z lože získat s tím, že jej předá majiteli. To ale muž odmítl. „Dám mu jej, až zjistím, kdo to je, abych jej mohl nahlásit,“ trval na svém poškozený.

Zbytek představení se již odvíjel hladce. Umělci sklidili vřelé ovace a úspěch slavil také mladý dirigent Thomas Guggeis, pro nějž bylo představení v La Scale osobní premiérou.

Vášně nakonec opadly i na straně zasaženého diváka. Muž upustil od záměru podat žalobu poté, co majitelka mobilu, německá turistka, projevila nad incidentem lítost.

Na mrtvé planetě opera nebude! řval klimatický extremista na Wagnerovi v New Yorku

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám