Hlavní obsah

Díky splašenému mustangu zná hradeckou křižovatku celý svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Řidič, který posilněn alkoholem sedl v Hradci Králové do zapůjčeného kanárkově žlutého Fordu Mustang, má v současné době nejspíš úplně jiné starosti. Ale třeba by ho mohlo potěšit, že jeho manévr rozesmál miliony lidí po celém světě. Video, které zachytilo počínání tohoto šoféra, se totiž stalo hitem sociálních sítí.

Splašený mustangVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal 24. března před 16. hodinou na křižovatce u OBI v centru Hradce Králové. Jak dokládá kamerový záznam, řidič žlutého mustangu na zelenou do křižovatky nevyjel, vpřed vyrazil, až když padla červená.

Cestu zkřížil vozu Renault Mégane, který se rozjížděl na zelenou. Jeho řidič sice stihl zastavit, ale mustang se poté, co převálcoval dopravní značku, ve smyku vrátil otočkou zpět k renaultu a naboural ho zezadu.

Splašený mustang řádil na křižovatce v Hradci, čerstvý padesátník neukočíroval narozeninový dárek

Krimi

Na sociálních sítích Novinek pobavilo šoférovo „umění“ statisíce lidí nejen z České republiky, jen na Instagramu příspěvek nasbíral přes milion označení To se mi líbí. Mimořádný zásah mělo video například v Itálii, Velké Británii či v USA, kde ho zhlédly miliony lidí. Zejména skutečnost, že řidič, který pohotově zastavil, přestože měl zelenou, následně stejně dostal ránu zezadu, vyvolala nemálo soucitu.

Uživatelé řidičův kousek oceňují jako drift roku. Mnozí se také podivují nad tím, proč řidič pořád pokračoval v jízdě, když měl několik příležitostí zastavit.

Česká policie i týden po události případ stále šetří. „Zejména zjišťujeme rozsah omezení, které bylo u řidiče zjištěno. Muž totiž nejen že není držitelem žádného řidičského oprávnění, ale má i soudem omezenou svéprávnost,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Seniorovi při couvání zhasl motor. Pak už to v Třebíči vypadalo jako ve špatném filmu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám