Hlavní obsah

Dezert ve tvaru kosti, jako aperitiv voda. Ital si otevřel psí restauraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Restauraci pro psy si v římské čtvrti Ponte Milvio nedávno otevřel 33letý Marco Turano. Pokrmy pro čtyřnohé miláčky prý nechává připravovat jen z prvotřídních produktů, takže rezervace se jen hrnou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podnik s názvem Fiuto, což v překladu znamená „čichat“, je v Itálii prvním svého druhu. „Chceme, aby se pejsek, který k nám přijde, tady najedl stejně dobře jako lidé,“ vysvětlil Marco podle listu The Guardian.

Nápad částečně vznikl z jeho vášně pro catering. Dříve vedl restauraci v římské čtvrti Trastevere. Nyní se chtěl navíc zavděčit své přítelkyni Noemi, která je vášnivou milovnicí psů.

„Řekli jsme si, proč nezkusit spojit naše dvě vášně. Požádali jsme o radu odborníky, od majitelů restaurací, veterinářů až po ty, kteří dodávají krmiva pro psy. Nic jsme nenechali náhodě,“ řekl dále Marco.

Pečlivě sestavené menu zahrnuje misky s nabídkou kuřecího i dalších druhů masa, ryb a zeleniny jako předkrm, po kterých následuje výběr hlavních jídel a také dezertů, z nichž některé mají tvar kosti. Každý psí host dostává i aperitiv, kterým je minerální voda, nikoli voda z kohoutku.

Oddělená kuchyně pro páníčky

Restaurace samozřejmě pamatuje i na majitele psů resp. lidi, kteří čtyřnohého miláčka nemají. Jídlo pro ně kuchaři připravují ve zcela oddělené kuchyni.

Počet majitelů psů se v Itálii v posledních letech výrazně zvýšil, což jde částečně na vrub i koronavirové pandemii. Loni Italové utratili za krmivo pro své miláčky celkem 7,2 miliardy eur (175,7 mld. Kč).

„Italové psy milují a chovají se k nim téměř stejně dobře jako k dítěti, v některých případech dokonce i lépe. Považují je za člena rodiny, a ne jen za domácího mazlíčka,“ dodal Marco.

Pes utekl z přepravní schránky a tři týdny se schovával na letišti

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám