Hlavní obsah

Demoliční experti se sekli, most jim zůstal stát

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříliš povedenou akci mají za sebou demoliční experti z amerického Arkansasu. Most vedoucí přes stejnojmennou řeku se měl během pár okamžiků zřítit do bahnitých vod, místo toho ale zůstal stát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odstřel mostu se nepovedl Video: AP

 
Článek

Most starý 93 let byl před pár lety prohlášený za nebezpečný a minulý měsíc se uzavřel. Část konstrukce již byla stržena a v úterý došlo na poslední ocelový oblouk.

Poté, co se ozvala rána a objevila se oblaka kouře, se most vedoucí z města Little Rock do North Little Rock ani nepohnul.

Na řadu tak musela přijít ruční demolice, uvedla agentura AP. Technici připevnili na most lano a zahákli ho za loď, ale ani tady první pokus o stržení nevyšel. Přemístili proto lano do středové části oblouku. Při prvním pokusu se most nepohnul ani o píď, ale u druhého už viditelně ochabl. Napotřetí se ho už definitivně podařilo dostat do vody a pro zúčastněné skončilo zhruba pětihodinové trápení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám