Hlavní obsah

Demoliční četa omylem zbourala dům, který byl právě v rekonstrukci

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeremy Wenninger z Los Angeles získal před dvěma lety nádherný dům v Dallasu z roku 1923 a po dva roky se ho spolu se svým kamarádem Robbem Hagestadem snažil renovovat, aby byl znovu obyvatelný. Snahu minulou středu utnula demoliční firma, která měla zbourat úplně jiný dům. Omylem však srovnala se zemí ten Wenningerův a Hagestadův.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Wenninger kdysi v domě vyrůstal. Když mu majitelka v roce 2018 nabídla, aby dům odkoupil, nadšeně souhlasil. Chyběly mu však peníze, a tak oslovil svého kamaráda z mládí Robba Hagestada, se kterým v domě trávili spoustu času. „Dělali jsme tam party,“ uvedl Hagestad pro deník server Dallas Morning News, který o události informoval. Není tedy divu, že Hagestad souhlasil.

Zakrátko však bezdětná, svobodná majitelka domu zemřela a pro oba muže nastala několik měsíců dlouhá bitva o vlastnictví. V domě už nikdo nebydlel řadu let a Hagestad s Wenningerem museli řešit i problém se squattery.

Fotografie domu z devadesátých let

Těžké bitvy byly vítězně vybojovány a před několika měsíci se mohla dvojice pustit do renovací. Jelikož neměli ani jeden příliš financí, opravy probíhaly postupně a pomalu. Až do minulé středy.

Oba muže vzbudily telefonáty a vzrušené dotazy lidí ze sousedství renovovaného domu. „Mysleli jsme si, že si plánujete ten dům nechat,“ téměř vyčítavě oznamoval Hagestadovi jeden ze sousedů. Hagestad nechápal, o čem to mluví. Pak s hrůzou poslouchal, co se vlastně stalo.

Za pár minut bylo po všem

Demoliční společnost JR’s Demolition je malá rodinná firma a její šéf Bobby Lindamood se svou partou ve středu ráno přijel do čtvrti, kde měli bourat. Uviděli starý dům, vytrhané trubky i elektřinu a přesvědčili se, že v domě nikdo není.

„Před domem byly poházené popadané větve, stejně jako u každého opuštěného domu určeného k demolici,“ uvedl nešťastný Lindamood. Majitel demoliční firmy ještě uvedl, že dům neměl viditelné domovní číslo či adresu.

Nepovedená demolice vytvořila krátkodobou konkurenci známé italské stavbě

Koktejl

Starý dům následně demoliční četa zbourala během pár desítek minut. „Kdyby to byl jakýkoliv dům, dalo by se to přejít, ale v tomhle jsme měli tolik vzpomínek a do renovace dali tolik úsilí,“ hořekoval Hagestad. „Dva roky práce jsou pryč za dvacet minut,“ dodal Wenninger. Lindamood uvedl, že jeho firma nyní hledá řešení, jak majitele domu odškodnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám