Hlavní obsah

Dělníkům se prý zjevil duch Cháveze, Maduro ho viděl jako ptáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venezuelským dělníkům se údajně zjevil zesnulý prezident Hugo Chávez. Prohlásil to současný vůdce země Nicolás Maduro během návštěvy radnice v Caracasu. Obraz bývalého prezidenta se prý objevil na stěně v podzemí při stavbě metra ve venezuelské metropoli.

Venezuelským dělníkům se prý zjevil duch bývalého prezidenta ChávezeVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Samotný Maduro prohlásil, že již několikrát spatřil ducha svého bývalého rádce a učitele, jednou prý k němu měl přiletět převtělený do ptáka, uvedl britský deník The Daily Telegraph.

Současné venezuelské vedení se snaží neustále podporovat kult osobnosti bývalého prezidenta. Není to poprvé, kdy se objevily informace o jeho zjevení. "Vstávají mi vlasy, jen když vám teď o tom povídám," komentoval Maduro poslední případ.

Chávezův obličej se prý pouze krátce objevil na zdi uprostřed noci. Venezuelský prezident rovněž v televizi ukázal fotografii údajného zjevení pořízenou na mobilní telefon, kde jsou na zdi vidět obrysy nosu a očí.

"Na chvíli se objevil a hned zase zmizel. Takže vidíte, říkáte to správně, Chávez je všude, my jsme Chávez, vy jste Chávez," uvedl Maduro.

U mnohých nicméně historky o Chávezových zjeveních vyvolávají spíše výsměch. Země je rozdělená – asi polovina Venezuelanů považuje Madura jen za šaška, který se pouze snaží co nejvíce vytěžit ze svého vztahu s Chávezem. Zemi podle nich navíc ztrapňuje na mezinárodní scéně.

Reklama

Výběr článků

Načítám