Hlavní obsah

Delikátní pomsta. Švéd si udělal guláš z medvěda, který jej napadl a vážně zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Delikátní pomstu uchystal 42letý Švéd medvědovi, který mu loni v létě přivodil vážné zranění. Huňáč jej kousl do obličeje tak, že muž přišel o pravou tvář a kus nosu. Švéd ale ještě stačil medvěda zabít, načež maso uložil do mrazáku. Nyní si z něj udělal tacos a guláš.

Foto: Profimedia.cz

Pär Sundström přežil útok medvěda.

Článek

Pär Sundström přežil útok medvěda jen s velkým štěstím a díky statečnosti jeho 14letého syna Everta, který otce na lovu poblíž města Lujsdalu doprovázel. Syn zvíře praštil do hlavy a sám přitom utrpěl poranění ruky. Těžce zraněný otec pak stačil zvíře zastřelit.

Zatímco se oba zotavovali dlouhé týdny v nemocnici, Pärovi přátelé skoleného medvěda naporcovali a maso uložili do mrazicího boxu. Teď je důležitou součástí rodinného jídelníčku.

„Tohle je definitivní pomsta,“ řekl Pär deníku Aftonbladet. Hned po incidentu si otec a syn slíbili, že si masem medvěda naplní tacos.

A nezůstalo jen u tacos. Udělali si i medvědí kebab, karbanátky a zbylo i na guláš. „Medvěd, kterého jsme zabili, jedl hlavně traviny a byliny, takže maso bylo dobré. Kdyby se živil mršinami, tak by to nešlo,“ řekl Pär s tím, že medvědí maso má hrubá vlákna, je nasládlé, vyžaduje delší vaření a také hodně koření.

Na osudné setkání s medvědem nedokáže zapomenout. Rána po kousnutí na obličeji je stále dobře viditelná a jizvy zřejmě nikdy nezmizí.

Foto: Profimedia.cz

Syn Evert s otcem v nemocnici

Když poprvé skončil v nemocnici, měl zlé sny. „Prvních pár dní jsem měl noční můry. O tom, kdy se medvěd zase objeví a kdy si uvědomím, že je se mnou konec,“ vzpomíná Pär.

„Pak se mi zase zdálo o tom, že se postavím na nohy a že medvěd se zakousne do Everta, a já slyším jeho výkřiky a vidím, jak bojuje o život. Jakmile mně ale pustili z nemocnice, noční můry zmizely,“ dodal.

Další operace v létě

Několik operací má už za sebou a další jej čeká v létě. „Doktoři chtějí vytvořit nos a napravit spoustu dalších věcí. Prý by to mohlo vypadat skoro jako dříve,“ dodává.

Děsivý příběh musel známým vyprávět už mnohokrát, stejně jako syn spolužákům ve škole. Pära také unavuje, jak na něj zírají lidé v obchodě. Dýchat mu pomáhá podomácku vyrobený ventil. Kdyby jej nepoužíval, byl by nos ucpaný. „Když fouká vítr a je chladno, kůže na obličeji se stahuje a napíná,“ dodal.

Policisté pomohou na Slovensku s odstřelem nebezpečných medvědů

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám