Hlavní obsah

Dědic firmy Max Factor půjde na 124 let za mříže

DPA, Lenka Hloušková, AFP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Byl krásný, mladý a bohatý. Mohl být dokonale šťastný, kdyby ... neznásilnil tři ženy předávkované léky a výjevy z nedobrovolných sexuálních styků nenahrál na videokazety. Právě tyto záběry předložili proti Andrew Lusterovi (39), dědici kosmetického impéria Max Factor, právníci před soudem.

Foto: Centrum kultury a vzdělávání Moravská Ostrava

Velikonoční jarmark na Kuřim rynku v centru Ostravy

Článek

Zdlouhavé projednávání kauzy využil pachatel k útěku a ... opět měl smůlu. Policie ho včera zadržela v mexickém městě Puerto Vallarta. Luster, pravnuk zakladatele slavné firmy, zmizel v únoru těsně poté, co vešla ve známost výše závěrečného rozsudku. Porota ho shledala vinným ze znásilnění 3 žen, odsoudila k úhrnnému trestu 124 let.

Přitížila mu především skutečnost, že své oběti těsně před aktem předávkoval pro větší povolnost blíže neurčenými léky. Jednotlivé případy se odehrály mezi roky 1996 až 2000. Luster vyhlédnuté ženy nalákal nejdříve do domu na pláži, kam s ním šly údajně dobrovolně. Po otevření dveří domu následovala vždy lehká konverzace a popíjení alkoholických nápojů, do nichž smilník přimíchal opiáty.

"Měl jsem to tak rád. Nejlepší je krásná žena v bezvědomí," shrnul následné události v ložnici sám Luster s tím, že všechny oběti s podobným druhem "radovánek", například s kapáním voskem na holé tělo či propichováním bradavek, souhlasily. Policie po důkladné prohlídce domu nalezla desítky videokazet, u soudu na konec svědčily "pouze" 3 ženy.

Nejmladší z nich bylo v době znásilnění 17 let. Pachatel je nyní na cestě do Spojených států, konkrétně do kalifornské Ventury, kde si vyslechne rozsudek. V nastoupení trestu mu poté nebude už nic bránit - nepomůže ani miliardové dědictví shromážděné jeho dědečkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám