Hlavní obsah

Dcera Petra Jandy nejeví o hudbu zájem

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Doslova vzorným otcem své jedenáctileté dcery Elišky je podle svých přátel šéf Olympiku Petr Janda. I když po svém rozvodu nežije s dcerou v jedné domácnosti, vidí se s ní velmi často. Pořídil jí dokonce několik hudebních nástrojů, ale Eliška o muziku zájem nemá.

Foto: Ilona Salajková
Článek

"Mám dcerku rád, pravidelně jsme spolu, snažím se jí věnovat co nejvíc. Dělá mi velkou radost. Je velice šikovná, ve škole se dobře učí, ale trochu mě mrzí její nezájem o muziku. Říká, že ji nebaví, a spíš se zajímá o výtvarno. Chodí do uměleckého kroužku, ale kytaru i klavír odmítá," řekl Janda.  

Nátlakem nechce zkazit vztah

Známý hudebník je teď v nelehké situaci. Používat výchovné nátlakové metody totiž v žádném případě nechce.

"Jsem trochu na rozpacích. Cítím, že bych jako otec měl přitlačit. Za čas se totiž může stát, že mi dcerka vyčte, že jsem jí do hudby víc nenutil. To by ale šlo, pokud bychom žili spolu. Náš vztah je velmi křehký a nechci nic pokazit," vysvětlil.

Jandova rocková formace se před několika dny vrátila z turné na Slovensku. Olympic hrál ve velkých městech a sklidil obrovský úspěch.

"Odehráli jsme tam deset koncertů a vrátili jsme se domů naprosto nadšeni. Hráli jsme ve vyprodaných halách ve fantastické atmosféře. Na koncerty přišlo kolem pětadvaceti tisíc posluchačů, což je vynikající úspěch. Proto jsme trochu překvapeni reakcí publika na domácích koncertech. Zdá se nám trochu chladnější než Slováci," pousmál se.

"Ale nedělal bych z toho žádné závěry. Teď budeme hrát ve Vlašimi, v Nymburku a Suchdole nad Lužnicí. Třeba atmosféra na dalších koncertech bude úplně jiná," dodal.

Související články

Olympic budou předkapelou Rolling Stones

Skupina Olympic bude v neděli předkapelou pražského koncertu Rolling Stones a zpěvák Petr Janda říká: Dokázali, že jsou nejslavnější rock"n"rollová kapela...

Petr Janda se oddává práci na zahrádce

Frontman Olympiku Petr Janda zlákal příchod jara, proto odložil kytaru a koženou bundu a na přechodnou dobu se stal vášnivým zahradníkem. Na záhonech u svého...

Výběr článků

Načítám