Hlavní obsah

Dcera nejmenší matky na světě neměla přežít, teď oslavila čtvrté narozeniny

Novinky, Dagmar Plecháčová
Dry Ridge

Stacey Heraldová je nejmenší matkou na světě, což potvrzuje i Guinnessova kniha rekordů. Ačkoli měří pouze 71 centimetrů a lékaři jí tvrdili, že nikdy nebude mít děti, ona již stačila přivést na svět rovnou tři. Její nejstarší dcera Katira o víkendu slavila čtvrté narozeniny a právě u ní tehdy nikdo nevěřil, že by se vůbec mohla narodit. Navíc hrozilo, že porod nepřežije ani její drobná maminka Stacey.

Článek

Rodina Heraldových pocházející z amerického Dry Ridge ve státě Kentucky si v neděli užívala šťastných momentů spolu s přáteli a dětmi ze širokého okolí, když se slavily Katiriny narozeniny.

„Samotné narozeniny jsou darem, ani se nepředpokládalo, že přežije, takže každé narozeniny jsou příležitostí poděkovat Bohu za tuhle úžasnou holčičku,“ řekla Heraldová.

Katira bude zřejmě podobně drobná jako její matka

Katira se narodila se stejnou genetickou vadou, jakou má její matka. Je jí vzácná porucha nazvaná osteogenesis imperfecta typu 3, která se projevuje řídnutím kostí, zakrslým vzrůstem a špatně vyvinutými plícemi.

Prostřední dítě americké rodiny, dvouletá Makaya, poruchou netrpí a svou matku již přerostla. U nejmladšího syna Malachiho se diagnóza zatím neví, ale více pravděpodobné je, že bude také po matce.

Heraldovi nyní jednají o možné reality show z jejich života, která by měla dokázat, že společně fungují stejně jako každá jiná rodina, i když vzhledem mohou být rozdílní.

Reklama

Výběr článků

Načítám