Hlavní obsah

Dánská premiérka neudržela smích. Vysvětlovala, proč musel stát koupit velblouda

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno zvolené dánské premiérce Mette Frederiksenové se podařilo na závěr 15hodinového jednání rozesmát celý parlament, když vysvětlovala, proč musela vláda do položky rozpočtu započíst i nákup velblouda Aliho.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Dánská premiérka Mette Frederiksenová rozesmála parlament vysvetlováním nepředpokládané nutnosti nakoupit velblouda.

Článek

Dánská vláda od září vykupuje slony z cirkusů. Jedná se o první krok, který vede k zákazu chovu divokých zvířat pro výstavní a cirkusové účely. Proto došlo i k nákupu slonic Ramboline, Lary, Djungy a Jenny od cirkusu Dannebrog za 11 milionů dánských korun (téměř 38 milionů Kč).

Vyšlo však najevo, že obchod má háček. Společně se slonicí Ramboline totiž vláda musela pořídit i velblouda Aliho. Zvířata totiž pojí hluboký vztah, jejich rozdělení proto nepřicházelo v úvahu.

Cirkus Humberto otevřel veřejnosti své zázemí. Ukázal trénink slonů a šelem

Domácí

Premiérka tak ve svém projevu 5. října, který byl mimochodem jejím prvním velkým veřejným projevem k dánskému parlamentu, vysvětlovala, proč bylo nutné koupit ke slonům i velblouda.

Oddělit Ramboline od Aliho by bylo zlé

„Obdrželi jsme důležité sdělení, že oddělit Ramboline a Aliho by bylo velmi zlé. A tak jsme k Alimu přišli,“ vysvětlovala premiérka nepředpokládaný výdaj a rozesmála se. K jejímu smíchu se připojili i přítomní poslanci.

Takto vykoupená zvířata mají od Dánska bezplatně vykupovat tamní zooparky a zoologické zahrady.

Reklama

Výběr článků

Načítám