Hlavní obsah

Dám Harryho a Meghan k soudu, slibuje Thomas Markle. Chce se vídat s vnoučaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po delší době o sobě dal zase vědět otec vévodkyně Meghan, Thomas Markle. Sedmasedmdesátiletý muž žijící v Mexiku se dosud nesetkal nejen s Harrym, ale ani se svými vnoučaty Archiem a Lilibet. Jak uvedl v interview pro televizní stanici Fox, připravuje kvůli tomu na bývalý královský pár žalobu.

Foto: Profimedia.cz

Thomas Markle při interview v mexickém Rosaritu.

Článek

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu mají tábory oddaných fanoušků i odpůrců. Thomas Markle se zcela jasně řadí do druhé skupiny poté, co se navzdory přání své dcery dohodl s bulvárními fotografy na focení a Meghan s ním přerušila jakýkoliv kontakt.

Z mexického Rosarita vzdáleného něco přes sto kilometrů od současného bydliště Harryho a Meghan si Markle v rozhovoru postěžoval, že dosud neviděl svá vnoučata. Vzhledem k jeho zhoršujícímu se zdravotnímu stavu si posteskl, že se s nimi možná už nikdy nesetká.

„Archie a Lili jsou malé děti, nejsou politikum. Nejsou pěšáci v něčí hře. A také jsou členové královské rodiny a náleží jim stejná práva jako jiným členům,“ uvedl Markle. „V blízké budoucnosti požádám kalifornské soudy o právo vídat se s mými vnoučaty,“ dodal.

Otec Meghan nakonec na svatbu nepřijede

Koktejl

Rovněž zkritizoval nápad prince Harryho vydat v příštím roce své memoáry, za které princ údajně dostane 20 milionů dolarů (zhruba 436 milionů korun). Markle si rýpnul, že po třech sezeních u psychiatrů a rozhovorech s Oprah Winfrey princ už stejně nemá příliš co říct.

Královna mění komunikační strategii, přiměli ji k tomu Harry s Meghan

Koktejl

Minulý měsíc si Markle stěžoval, že se s ním Meghan a Harry nesetkali. „Samozřejmě, že to bolí. I brutální vrahy navštěvují ve vězení jejich rodiny. Já nejsem vrah. Udělal jsem jednu hloupou chybu a byl jsem za to potrestán,“ uvedl Markle, který měl původně odvést dceru k oltáři. Místo něj však tuto roli převzal princ Charles.

„V těch show, ve kterých byli, mluvili o soucitu. Pro mě ale žádný soucit nemají, nemají soucit s mou rodinou a nemají soucit ani s okolním světem,“ řekl tehdy Markle.

Reklama

Výběr článků

Načítám