Hlavní obsah

Cyklista jezdil po dálnici, měla to být zkratka

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehnaná důvěra v navigaci dovedla jednoho britského cyklistu až na dálnici, po níž se několik kilometrů projížděl. Podle vyjádření policie hledal zkratku a netušil, že na dálnici jako cyklista nemá co dělat. Z nebezpečné situace vyvázl jen s pokutou, napsal server BBC.

BEZ KOMENTÁŘE: Britský cyklista se projížděl po dálnici (video je bez zvuku)Video: Surrey Police

 
Článek

Muž, jehož identita nebyla zveřejněna, se na dálnici M25 v hrabství Surrey objevil v úterní ranní špičce. Přejížděl přes pruhy a bez rozpaků jel v odstavném pruhu.

Policii na něj upozornili ostatní řidiči, všimli si ho i operátoři dopravních kamer. Hlídka si na něj počíhala na prvním sjezdu. Během rozhovoru s cyklistou policisté zjistili, že pomocí aplikace v mobilním telefonu hledal zkratku.

„Cyklista zastavil a po dlouhé konverzaci byl bezpečně odveden i s pokutou 50 liber (přes 1600 Kč). Navigace v telefonu ho poslala na dálnici, myslel si, že to je v pořádku. Příjemný chlapík, ale neznal pravidla provozu,“ uvedla policie hrabství Surrey na svém twitterovém účtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám