Hlavní obsah

Cvičení psi již umějí "vyčenichat" také CD nosiče

Novinky, BBC, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUALA LUMPUR

Dvě černé labradorky vytrénované v Severním Irsku způsobují průlom ve filmovém byznysu. Jako první jsou totiž schopny vyčenichat optické disky a zároveň tak i jejich pirátské kopie. Fenky Flo a Lucky už využívají v Malajsii, kde obchod s nelegálními kopiemi hudby a filmů doslova kvete.

Článek

Dvě labradorky jsou zatím zřejmě prvními psy na světě, kteří dokáží vyčenichat chemikálie používané pro výrobu optických disků. Své pánečky dovedou k diskům, nejsou však schopny poznat, zda jsou pravé či vypálené.

Fenky vytrénoval muž, který obyčejně připravuje psy na hledání bomb. Po měsíční zkoušce tříletých fenek o ně projevili zájem úředníci v malajském hlavním městě Kuala Lumpur. Počet krabic, které úředníci zkontrolují za den, mají fenky hotové přibližně za deset minut. Ministr malajského domácího obchodu Shafie Apdal říká, že Flo a Lucky šetří náklady a jsou přitom velmi efektivní.

Vytrénování dvou psů přišlo na více než 350 tisíc korun a jejich výběr trval poměrně dlouho, jelikož se hledali psi s velkým potenciálem a velmi pozitivním přístupem k práci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám