Hlavní obsah

Cukrářky vyrobily obřího velikonočního zajíce

– Olomouc
Právo, Vlasta Hradilová

Obřího velikonočního zajíčka, ležícího v trávě a vážícího zhruba 167 kilogramů, vyrobila cukrárna Katrin v Olomouci - Chomoutově. Kompletace se tu dočkal v pátek odpoledne.

Foto: Vlasta Hradilová, Právo

Zajíc váží přes 160 kilogramů

Článek

Na délku měří 170 cm, na šířku 75 cm, vysoký je 70 cm (bez uší) a veřejnosti se poprvé představí v neděli v rámci tradiční velikonoční slavnosti ve Vinohradské ulici v Mařaticích, které jsou městskou částí Uherského Hradiště.

Přítomni budou i komisaři pelhřimovské agentury Dobrý den, protože zajíček aspiruje na zápis do české knihy rekordů. „Po přeměření bude rozkrájen a návštěvníci slavností ho budou moci ochutnat,“ řekla Právu Jarmila Štorková z cukrářské výroby Katrin.

Na přípravě obřího zajíčka se podle ní podílelo pět cukrářek a každá z nich při tom strávila přes třicet hodin. Vyroben je z piškotových plátů, lepených na speciální konstrukci z dřevěných tyčí. Potažený je marcipánem, protože čokoláda by se v nynějším teplém počasí rychle rozpouštěla.

Foto: Vlasta Hradilová, Právo

„Při jeho výrobě bylo potřebováno mj. 770 vajec, bezmála 73 kg piškotů, 22,78 kg cukru, stejné množství mouky, přibližně 52,5 kg krému, 20 kg marmelády, více než 21 kg marcipánu a téměř kilo kokosu,“ dodala Štorková.

Loni cukrářky z Olomouce – Chomoutova zhotovily pro velikonoční slavnost v Mařaticích obřího velikonočního beránka o hmotnosti bezmála 160 kilogramů, který je zapsán v české knize rekordů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám