Hlavní obsah

Čtveřice medvědů se svezla na labutím šlapadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední zábavě se mohla oddat čtveřice medvědů baribalů ze safari parku Woburn v britském hrabství Bedfordshire. Poté, co silný déšť vytvořil v rezervaci malé jezero, rozhodli se na něj správci umístit labutí šlapadlo. To ihned upoutalo pozornost zvídavých šelem.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd baribal pochází ze Severní Ameriky.

Článek

Šéf sekce masožravců v safari parku Tommy Babington uvedl, že medvědi neotáleli a nového souseda šli ihned prozkoumat. „Pro návštěvníky bylo zábavné vidět medvědy, jak šplhají na palubu. Rádi poskytujeme zvířatům nové podněty a obohacujeme jejich prostředí, abychom více stimulovali jejich přirozené chování,“ uvedl Babington pro server Sky News.

Doplnil, že se labutí šlapadlo ukázalo jako velký hit. V jednu chvíli se na něj nalodili všichni čtyři mladí medvědi jménem Harvard, Maple, Colorado a Aspen.

„Jsou to od přírody velmi zvědavá zvířata a chovatelé se snaží udržovat jejich mysl i těla v pohotovosti, k čemuž dopomáhá právě takové obohacení jejich prostředí,“ konstatuje Babington, podle nějž je šlapadlo sice nekonvenčním nástrojem, ale zafungovalo.

Žijí v Severní Americe

Čtveřice medvědů baribalů, někdy se uvádí i název medvěd černý, pochází ze Severní Ameriky. Jde o tamní nejmenší druh této šelmy, vyskytuje se zejména v oblasti Aljašky, Kanady, ale také podél západního pobřeží USA, tedy ve státech Washington, Oregon či v Kalifornii.

Baribalové dorůstají až dvou metrů a samci mohou vážit i 250 kilogramů. Na člověka útočí jen velmi vzácně.

Medvědi si letos v Plzni přivstali. Měli naspáno a z pelechů je vytáhlo teplo

Koktejl

Delikátní pomsta. Švéd si udělal guláš z medvěda, který jej napadl a vážně zranil

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám