Hlavní obsah

Concorde na závěr dosáhl rekordu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOSTON

Jeden z posledních letů nadzvukového dopravního letadla Concorde přes Atlantický oceán byl také nejrychlejší. Concorde společnosti British Airways přistál ve středu v Bostonu tři hodiny, pět minut a 34 vteřin poté, co odstartoval z Londýna, oznámil mluvčí britských aerolinek Jeff Angel.

Foto: zdroj Daniela Holíková

Tomáše Holíka od pondělí 15. dubna, kdy utekl z léčebny v Brně-Bohunicích, hledá policie. Rodina má strach, že si sáhne na život.

Článek

Dosavadní rekord držel Concorde na lince Paříž-Boston, kterou překonal v roce 1974 za tři hodiny a devět minut. Nyní nadzvukový letoun přiletěl do Bostonu v rámci "cesty na rozloučenou", při němž přistane i ve Washingtonu a Torontu.

British Airways zastaví provoz letky concordů 24. října kvůli tomu, že se jejich provoz již nevyplatí. Air France, která je rovněž používala, je vyřadila z provozu 31. května. Concordy létají na lince Londýn-Boston skoro o dvě hodiny rychleji než obvyklá dopravní letadla.

Související témata:

Související články

Concorde Air France musel nouzově přistát

Sedmačtyřicet pasažérů nadzvukového letadla Concorde při startu z Paříže ještě netušilo, že jejich let AF 002 do New Yorku skončí na letišti v Halifaxu. Pilot...

Výběr článků

Načítám