Hlavní obsah

Čivava zahnala na útěk tři zloděje, kteří se snažili ukrást auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouletá čivava Milo štěkáním odehnala tři muže, kteří se snažili ukrást auto. Podle jeho majitelky je Milo velmi přátelský, ale když uslyší podezřelé zvuky, umí být velmi hlasitý.

Čivava zahnala svým štěkotem na útěk zlodějeVideo: AP

 
Článek

Auto Anny Moominové z anglického města Barnsley je cílem zlodějů docela často, v noci 22. srpna to bylo již počtvrté, co se do něj někdo vloupal. Tentokrát však zasáhl její dvouletý psík Milo, jenž tři muže zahnal hlasitým štěkáním.

Zlodějům se kolem druhé hodiny v noci podařilo do auta vniknout, ale nestihli napáchat větší škody. Na záběrech z bezpečnostní kamery, které přinesla agentura AP, je vidět, jak urychleně opouštějí scénu poté, co na ně Milo začal štěkat.

„Odvedl mnohem lepší práci než policie,“ komentovala to Anna s poukazem na skutečnost, že její auto si zloději v minulosti vyhlédli již třikrát. „Před třemi měsíci se mi dva muži snažili odčerpat benzin z nádrže a asi před měsícem mi někdo rozbil okno u spolujezdce, jen aby si vzal dvě cigarety. Všechno to bylo na kamerových záznamech, ale policie neudělala vůbec nic,“ stěžuje si Anna.

Kamarád do nepohody

Úplně s prázdnou však zloději neodešli ani tentokrát. Když už se jim podařilo auto otevřít, vzali ve spěchu alespoň pár drobností a náhradní klíče od domu. „Vím, že je tam nemám nechávat, ale vzhledem k mému postižení prostě občas něco někde zapomenu,“ vysvětluje Anna, která bojuje s lehčí formou autismu.

Naštěstí má po boku Mila. „Když slyší nějaké zvuky, štěká opravdu hlasitě. Ale když je s lidmi nebo psy, které zná, je moc milý a rád se mazlí,“ chválí Anna svého malého ochránce. A dodává, že když má občas v důsledku své diagnózy nějaké potíže, Milo vždy hned přispěchá a položí na ni packu.

Nejmenší psík na světě se vejde do dlaně. Na výšku má jen devět centimetrů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám