Hlavní obsah

Čínský operní herec pokračoval ve vystoupení, i když mu spadly kalhoty

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Show musí pokračovat – to je heslo, které je v angličtině vlastní všem vystupujícím umělcům. Přesvědčili se o tom i diváci čínské opery v městě Tchien-Ťin. Jednomu z vystupujících spadly během dubnového vystoupení kalhoty, což ho ani v nejmenším nerozhodilo.

Opernímu umělci spadly během vystoupení kalhoty, dál ale pokračovalVideo: AP

 
Článek

S kalhotami u kotníků udělal ještě několik salt a s kamennou tváří zaujal za potlesku publika nacvičenou pózu. Pak společně s ostatními opustil jeviště.

Záznam z představením se na čínských sociálních sítích stal virálním a místní Divadlo pekingské opery po představení pro jistotu uvedlo, že herce nebude za „nehodu“ jakkoli trestat.

Pekingská opera je nejrozšířenějším podžánrem tradiční čínské opery. Na rozdíl od evropské opery není ta čínská „jenom“ o zpěvu. Kromě zpěvu a tanců v sobě kombinuje i pantomimická a akrobatická vystoupení.

Vznikla v sedmnáctém století a svého vrcholu dosáhla v polovině století devatenáctého. Kulturními centry tohoto žánru jsou pak Peking, Šanghaj a právě Tchien-Ťin.

V čínském cirkusu utekli lvi z manéže mezi diváky

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám