Hlavní obsah

Čínský fotograf zachytil na kameru vzácného levharta sněžného

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohrožený druh levharta sněžného se podařilo natočit zkušenému čínskému fotografovi. Matse Rangja se už léta specializuje na focení divoké přírody. Svůj poslední „úlovek“ zachytil skrytou kamerou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský fotograf ulovil na kameru ohrožený druh levhartaVideo: Reuters

 
Článek

Rangja natočil z bezprostřední blízkosti chráněný druh levharta sněžného (jinak také irbis horský) v horách na severozápadě provincie Čching-chaj. Ta patří Číně a je zároveň částí historického území Tibetu. Fotograf zachytil vzácné zvíře už podruhé - na konci loňského roku se mu podařilo tento ohrožený druh natočit v noci.

Protože se Rangja pohybuje v divočině s fotoaparátem už osm let, ví, jak na přírodu a zvířata vyzrát. Aby se nevystavoval nebezpečí v blízkosti divoké šelmy, nainstaloval kameru se samospouští mezi kameny, a ta pak zachytila levharta sama. Díky videu můžeme pohlédnout tomuto vzácně se vyskytujícímu zvířeti zblízka do očí.

Levhartů sněžných se podle odborníků pohybuje po světě pouze pět až sedm tisíc. Obvykle žijí v přirozeném prostředí horských oblastí. Uměle se je snaží rozmnožovat některé zoologické zahrady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám