Hlavní obsah

Čínský dělník visel ve 34. patře s lanem kolem krku. Lidé z kanceláře jej zachránili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž, který čistil fasádu výškové budovy v čínské provincii Šan-tung, se dostal do potíží, když zůstal viset na laně v úrovni 34. patra. Ještě před příjezdem záchranářů mu pomohli lidé z kanceláře.

Zaměstnanci kanceláře zachránili dělníka visícího ve 34. patře.Video: Newsflare, AP

 
Článek

K incidentu došlo na konci května. Bylo zrovna dopoledne, když zaměstnanci v kanceláři investiční společnosti sídlící ve 34. patře výškové budovy zaslechli hlasitý náraz z nepoužívané prázdné místnosti. Krátce poté do kanceláře vběhl pracovník úklidové firmy a oznámil, že jeho kolega má potíže, popsala situaci agentura AP.

Ukázalo se, že muž visí na laně, které má částečně omotané kolem krku, a téměř nemůže dýchat, což bylo jasně poznat z jeho fialového obličeje.

Byznysmeni okamžitě zavolali záchranáře a popadli všechny nástroje, které v kanceláři našli, aby visícímu dělníkovi pomohli. Nejprve rozbili sklo alespoň do té míry, že si mohl muž zapřít nohu, aby nevisel celou vahou na laně. Později se jej podařilo dostat dovnitř celého.

Když posléze přijeli zdravotníci, konstatovali, že muž neutrpěl žádná vážnější zranění, ale raději jej odvezli do nemocnice k vyšetření. Zachráncům se pak dostalo uznání i od zaměstnavatele, který jim udělil čestné certifikáty a také finanční odměny.

Hrdina zachránil dítě visící z okna v osmém patře

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám