Hlavní obsah

Čínská stařenka chce běžet s olympijskou pochodní

Právo, los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Mezi zájemci, kteří chtějí nést olympijskou pochodeň z Atén do dějiště příštích her Pekingu, jsou lidé různí - staří i mladí, muži i ženy. Jedna adeptka však organizátorům vyrazila dech: s pochodní chce na jednom z úseků běžet Číňanka Cchao Cuo-šeng, které je 103 let.

Článek

Tuto touhu má od roku 2004. Upoutaná na kolečkové křeslo tehdy čekala dlouhé tři hodiny, aby se mohla nechat vyfotit s čínským běžcem, který nesl pochodeň pro hry v Aténách. Pak začala denně trénovat, aby se dostala do formy.

Nasadila dvakrát denně 300metrů dlouhé procházky ostrou chůzí o holi a přidala podle ní zaručený recept na zdraví - mytí vlasů studenou vodou. "Zvedá ruku nad hlavu, jako by držela pochodeň, a skutečně si to užívá," popisuje její dcera.

Olympijská pochodeň urazí 137 tisíc kilometrů a na cestě do Pekingu mj. vystoupá i na vrcholek Mount Everestu. Jen z Číny se hlásí téměř 22 tisíc dobrovolníků, kteří se štafetového běhu chtějí zúčastnit. Jakou šanci má 103letá stařenka, organizátoři nesdělili.

"Cítím se velmi dobře. Můžu jet, kamkoli budou organizátoři her chtít. A držet pochodeň vysoko? To mi nedělá problém," ujistila ale v listu China Daily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám