Hlavní obsah

Číňanku trápil úmorný kašel. Ukázalo se, že má v plicích kuřecí kost

Novinky, tcs

V dnešní době je kašel jako jeden z příznaků spojován hlavně s koronavirem, přitom může být pochopitelně symptomem mnoha jiných potíží. Jak se ukázalo v univerzitní nemocnici v čínském Kantonu, může za tím být třeba kuřecí kost uvízlá v plicích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do nemocnice v Kantonu byla přijata 12. dubna 22letá nejmenovaná žena, která si stěžovala na kašel. Na poplach kvůli koronaviru však doktoři bít nemuseli. Nešlo u suchý kašel, žena vykašlávala velké množství hlenu, a navíc ženu trápil posledních čtrnáct let.

Během těch let byly ženě nasazeny antibiotika i jiné léky, problémy však přetrvávaly. Předchozí rentgenové snímky ani CT nic neodhalily. Lékaři, kteří tehdy osmiletou dívku vyšetřovali, považovali za kašel za projev bronchiektázie.

Lékaři přesto nařídili další CT sken, který už odhalil, že má žena v pravé plíci cizí těleso. Chirurg Jang Ming následně provedl bronchoskopii a předmět vyndal. Celá procedura podle něj trvala ne více než 30 minut.

Číňan zpíval, až mu praskla plíce

Koktejl

Jednalo se o drůbeží kost, podle lékařských odhadů nejspíše kuřecí, možná kachní. Podle lékařů přišla žena za doktory, protože chtěla vyřešit nadměrným pocením, kterým rovněž trpí. Nejprve však lékaře požádala, zda by se jí nemohli podívat na kašel.

Reklama

Výběr článků

Načítám