Hlavní obsah

Chtěli žít jako ve filmu Útěk do divočiny, zaplatili za to svými životy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě sestry a syn jedné z nich se loni v létě rozhodli odejít žít do hor. Na rozdíl od hrdiny snímku Útěk do divočiny, inspirovaného příběhem Chrise McCandlesse, si členové americké rodiny nevybrali divočinu Aljašky, ale Colorada, kde žili. Ani oni však nedokázali přežít první zimu. Jejich těla v první polovině července našel kolemjdoucí turista.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Americká média ve středu informovala o nálezu tří těl v improvizovaném táboře v nadmořské výšce kolem 2900 metrů ve Skalistých horách. Patřila čtyřicetileté Rebecce Vanceové, její stejně staré sestře Christine a jejímu čtrnáctiletému synovi.

Trevala Jaraová americkým médiím sdělila, že se její nevlastní sestra Rebecca rozhodla žít mimo „systém“ a společnost. „Nelíbilo se jí, kam svět spěje, a myslela si, že bude lepší, když se synem a Christine odejdou někam daleko od lidí,“ řekla Trevala listu The Washington Post.

Na začátku srpna se trojice přišla rozloučit a jejich rozhodnutí nedokázala Trevala zvrátit ani naléhavým přesvědčováním, že s životem v přírodě nemají vůbec žádné zkušenosti. Znalosti totiž ženy získávaly pouze sledováním videí na internetu. Stejně jako hlavní hrdina působivého snímku Útěk do divočiny si však skupina s sebou také vzala několik knih o přežití v přírodě.

Bez zkušeností a s jídlem ze supermarketu

„Nemůžete se podívat na pár videí a pak jít do divočiny. To prostě nejde. Zemřeli hlady, protože neměli žádné zkušenosti,“ dodala Trevala Jaraová.

Vyhublá těla byla podle vyšetřovatelů nalezena v pokročilém stádiu rozkladu a podle koronera všichni tři zemřeli buď hladem, nebo v důsledku silné zimy. Finální verdikt bude k dispozici až po vypracování toxikologické expertizy.

Na místě jejich tábora je patrné, že se trojice snažila postavit boudu, nebo alespoň přístřešek, ale s nástupem zimy to pravděpodobně vzdali a rozhodli se toto období přežít ve stanu. Dvě těla totiž byla nalezena právě ve stanu, jedno pak venku.

Při ohledání místa i těl se zároveň ukázalo, že skupina velmi pravděpodobně trpěla značným nedostatkem jídla poté, co jim došly přinesené zásoby nakoupené v supermarketu. Jejich útěk do divočiny tak dospěl k tragickému konci podobně jako světoznámý filmový snímek.

Opustili civilizaci a našli štěstí v lesích. Kanadská rodina vyžije téměř bez peněz

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám