Hlavní obsah

Chtěli si pořídit kočku, dostali tygra a ještě byli zatčeni

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když uviděl francouzský pár na internetu před dvěma lety nabídku na koupi savanové kočky, neváhal vytáhnout z kapsy šest tisíc eur (162 tisíc korun). Manželé z Le Havru ale zůstali v šoku, když po několika dnech zjistili, že mají doma malého tygra.

Foto: Profimedia.cz

Savanová kočka v sobě má krev servala.

Článek

I když už na první pohled vypadají mláďata savanové kočky (kříženec servala a kočky domácí) a tygra odlišně, nejmenovaný pár si několik dní údajně nevšiml, že má doma úplně jinou kočkovitou šelmu, za kterou zaplatil při převzetí neznámému prodejci tisíce eur.

Foto: Profimedia.cz

Pár si rozdílu údajně nevšiml.

Poté, co si uvědomili, že mají doma tygra, kterého na rozdíl od savanové kočky bez patřičných povolení nemohou chovat, upozornili příslušné úřady. Ukázalo se, že se jedná o mládě tygra sumaterského, jehož původ nebyl zcela jasný.

Turistka chytla tygra za genitálie, aby si udělala co nejlepší selfie

Koktejl

Policie po dobu dvou let rozplétala případ pašování zvířat a v těchto dnech zadržela celkem devět podezřelých lidí kvůli nelegálnímu obchodu se zvířaty a organizovanému zločinu. Mezi nimi je i pár, který původně v případu vystupoval jako napálený, informoval Daily Mail.

Původ tygra dodnes zůstává nejasný, je však v dobrém zdravotním stavu a v současné době mu francouzské úřady hledají nový domov. O trestech pro zadržené osoby dosud nebylo rozhodnuto.

Reklama

Výběr článků

Načítám