Hlavní obsah

Chtěli penzi zemřelého důchodce, tak jeho tělo přitáhli na poštu

Případů, kdy se příbuzní nebo známí zemřelého penzisty pokusí vybírat jeho penzi, je v celém světě bezpočet. Ovšem případ z tohoto týdne z irského Carlow se těm ostatním vymyká. Dva muži totiž mrtvého penzistu donesli přímo na poštu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celý bizarní incident začal ve čtvrtek, když se na poštovní pobočku v Carlow dostavil nejmenovaný muž s tím, že by chtěl vybrat penzi pro svého příbuzného. Zaměstnanci mu ovšem sdělili, že penzi si může důchodce vybrat pouze osobně.

Tak by i mohl celý pokus o podvod skončit, kdyby se zanedlouho neobjevil muž znovu. Tentokrát se společníkem a bezvládným tělem. Muži opřeli tělo o přepážku a oznámili šokovaným zaměstnancům, že penzista si přišel pro penzi.

Poté, co personál zavolal policii, muži zanechali na poště tělo a budovu kvapně opustili. „Je to velmi neobvyklý případ. Ale také velmi smutný, když si uvědomíte, že někdo chtěl penzi tak moc, že provedl tohle,“ sdělil nejmenovaný policejní zdroj listu Irish Examiner.

Španěl vybíral 20 let důchod za mrtvou babičku, získal milióny

Koktejl

Gardaí (irská policie) zná identitu obou mužů, uvedla rovněž, že nic nenasvědčuje tomu, že muž zemřel nepřirozenou cestou. Z čeho budou oba pachatelé obviněni, se uvidí až v příštích dnech. „Nabízí se podvod nebo pokus o podvod, ale v tomhle případu může být mnoho dalších nuancí,“ uvedl policejní zdroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám