Hlavní obsah

Chtěl upozornit na křehkost životního prostředí, místo toho vystrašil mnoho lidí

Jan Vorster z Jihoafrické republiky vyděsil několik lidí, když zveřejnil na internetu fotografie podivných objektů vystupujících z moře. To, co byly ve skutečnosti uschlé rostliny aloe vera, totiž někteří považovali za mimozemské vodní pavouky jako vystřižené z Války světů. Muž chtěl přitom svými snímky jen upozornit na ochranu životního prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Monstra jsou ve skutečnosti uschlými rostlinami aloe vera.

Článek

Muž vyfotil rostliny na pláži ve svém domovském městě Still Bay, snímky však vyvolal značnou paniku mezi lidmi. Na Facebooku začala řada z nich psát, že se bojí útoků jedovatých mimozemských bytostí, píše server Mirror. Když vyšlo najevo, že o žádná monstra nejde, byli uživatelé rozezleni tím, že si z nich Vorster vystřelil. To přitom jeho záměrem vůbec nebylo.

„Reakce mě značně překvapily. Myslel jsem, že to lidé budou brát s lehkostí, ale někteří byli smrtelně vážní. Hodně se jich těchto mořských nestvůr bálo. Bylo to jak v Čelistech, ptali se, zda je bezpečné jít do vody,“ popsal 62letý Vorster. Doplnil, že se ho uživatelé Facebooku ptali také na to, kdy přesně z moře tyto obludy vylézají.

Panika den po dni narůstala, a když muž uvedl na pravou míru, že jde o aloe, řada lidí mu odmítla uvěřit. Přesvědčilo je až slovo místního přírodovědce, který potvrdil, že objekty opravdu nejsou nebezpečné lidem.

„Naučilo mě to hodně o sociálních sítích. Byla to jen fotka, nečekal jsem, že se strhne něco takového,“ konstatuje Vorster. Dodal, že navzdory reakcím bude v podobných projektech pokračovat. A to i přesto, že dodnes dostává zprávy od lidí, kteří stále nejsou stoprocentně přesvědčeni, že jim „mimozemská monstra“ nijak neublíží.

Foto: Profimedia.cz

Aloe vera v záhoně na farmě

Piloti popsali setkání s UFO nad Tichým oceánem, bojí se ztráty zaměstnání

Koktejl

Reklama

Související témata:
Aloe vera

Výběr článků

Načítám