Hlavní obsah

Chtějí nás obsadit! V USA se šíří fámy o tajných čínských základnách v Americe

Novinky, pst

Až milión vojáků Čínské lidové armády čeká údajně na základnách v Kanadě, USA i Mexiku na povel vyrazit a obsadit Spojené státy. Podobné „zaručené“ zprávy s odvoláním na řidiče kamiónů kolují ve Spojených státech dlouhodobě, jen se proměňují aktéři, upozorňuje server medium.com.

Foto: Profimedia.cz

Čínská lidová osvobozenecká armáda. Ilustrační foto

Článek

Zprávu většinou doprovází i tvrzení, že „zrádný pes Barack Hussein Obama“ se již dohodl na datu předání moci. V Mexiku byly viděny v pohybu obrněné čínské kolony, jak postupují na sever, a nad noční Kalifornií prý přelétávají s vyšší frekvencí čínská dopravní letadla. Nebo se ukazují satelitní snímky některých oblastí z Mexika nebo Kanady s odkazem, že jde o jasnou základnu.

Když si ovšem novináři dají práci, tak zjistí, že údajné čínské přelety odvodil autor zprávy z toho, že poslouchal konverzaci pilotů a někteří mluvili rusky, takže převáželi nejspíš Číňany. Obrněná čínská kolona v Mexiku pak byla jen součástí zpravodajství v mexické televizi, které krátce ukázalo záběry z velkého vojenského cvičení v Číně. Záznam s logem mexického kanálu a čínskými transportéry ještě neznamená, že jsou v Mexiku. A u satelitního snímku se nakonec na konkrétní adrese prokáže, že jde o běžnou zástavbu, která postrádá jakékoli charakteristiky vojenské základny.

Zdroj? Říkal to řidič kamiónu

Podivný je už zdroj informace - řidič kamiónu, který údajně vezl potraviny do Mexika a ve skladech, kde je předával, viděl čínské vojáky a čínskou vojenskou techniku, odhadem 10 000 mužů. Přitom je záhadou, proč by si Číňané na utajené základně v Mexiku objednávali americké potraviny. A proč by nechali na základnu amerického řidiče nejen přijet, ale hlavně proč by ho pak nechali odjet, tedy až poté, co si je přepočítal?

Podobné fámy připomínají film Rudý úsvit, v němž Severní Korea obsazuje Spojené státy (původně to bylo natočeno o Číňanech, ale s ohledem na největšího obchodního partnera i odběratele filmů hollywoodské studio změnilo nepřítele). Podobně jako fámy má i Rudý úsvit starší verzi, v níž samozřejmě USA obsazují Rusové a Kubánci (Číňany srazil na kolena ruský jaderný úder).

Podobně se tvrdilo v 90. letech, že Bill Clinton jako kolaborant Nového světového řádu už zaprodal Ameriku a brzy přijde invaze armád Varšavské smlouvy. Zatím buduje federální vláda koncentrační tábory pro nežádoucí a v nich už jsou připraveny plastikové pytle pro hlavní odpůrce nového uspořádání. Proto prý Clinton souhlasil s vojenským cvičením za účasti jednotek z již zaniklé Varšavské smlouvy: „Rusové, Ukrajinci, Češi, Poláci a další nepřátelé svobody, kteří se tak vplíží do země“.

Reklama

Výběr článků

Načítám