Hlavní obsah

Chlapec zinscenoval vlastní únos a požadoval od matky výkupné, chtěl si koupit mobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třináctiletý chlapec z čínského města Le-šan ležícím v provincii S’-čchuan zavolal v neděli z neznámého čísla své matce a řekl jí, že byl unesen. Posléze jí poslal textovou zprávu, v níž požadoval výkupné v hodnotě 50 tisíc jüanů (přes 170 tisíc korun). Policie ale nakonec přišla na to, že je únos zinscenovaný. Chlapec následně přiznal, že si chtěl za výkupné pořídit nový mobil, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Když chlapcova matka přijala v neděli odpoledne hovor od neznámého čísla, ozvaly se výkřiky jejího syna: „Mami, mami!“ načež byl hovor přerušen.

Další telefonát obdržela o tři hodiny později. Tentokrát jí plačící syn stihl sdělit, že byl unesen čtyřmi muži poblíž vlakového nádraží.

Krátce poté jí přišla textová zpráva, ve které se psalo: „Jestli chcete zachránit své dítě, přineste 50 tisíc jüanů (přes 170 tisíc korun) na vlakové nádraží. V opačném případě váš syn zemře.“

O pár minut později obdržela rovněž fotku svého syna, na níž měl zacpanou pusu kusem hadru. Vystrašená žena odpověděla, ať mu neubližují a že samozřejmě zaplatí, načež o „únosu“ informovala policii.

Ta si však všimla několika nesrovnalostí. Například toho, že čtveřice mužů nechávala chlapce o samotě s mobilním telefonem.

Po dvoudenním vyšetřování se policistům nakonec podařilo kluka vystopovat v hotelu v jednom z okolních měst. Když vyšetřovatelé nenašli žádnou stopu po únoscích, chlapec byl nucen se přiznat, že všechno zinscenoval. Výkupné chtěl prý mimo jiné použít na pořízení nového mobilu, který mu rodiče odmítli koupit.

Reklama

Výběr článků

Načítám