Hlavní obsah

Chlapec vypustil balónek, který urazil tisíce kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletý Cole Bell z Anglie několik let po sobě vypustil na své narozeniny heliový balónek s nadějí, že se dostane co nejdál. Na úspěch musel čekat až do letoška, ale stálo to za to. Balónek totiž přistál v Las Vegas.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cole vypustil balónek doplněný svým jménem a adresou v červenci ze svého domova v Gatesheadu a postupem času na něj možná i zapomněl. Byl proto překvapený, když na začátku října přišla odpověď ve formě pohledu.

Poslal mu ho pár z Las Vegas, balónek tedy překonal Atlantik, a pokud by se vzdálenost mezi městy změřila vzdušnou čarou, jednalo by se o osm tisíc kilometrů. Pár ho podle vzkazu našel při venčení psa.

„Nečekala jsem, že se někdo ozve. Tohle je poprvé, co někdo odpověděl. Cole byl nadšený a překvapený, že se dostal tak daleko,“ uvedla chlapcova matka Lois pro Chronicle Live.

Pohled byl podepsaný pouze křestními jmény Chase a Bernie, rodina se teď proto pomocí sociálních sítí snaží zjistit, o koho se jedná, aby mohla páru poděkovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám