Hlavní obsah

Čertice řádila v Harrachově předčasně

Novinky, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HARRACHOV

Noc před tradičním setkáním s Krakonošem v Harrachově dala pořádně zabrat původní protagonistce prestižní postavy čertice. Dívku zmoženou po oslavě čertových narozenin musela zastoupit kamarádka, která však narozdíl ke všemu odhodlané kolegyně, k nelibosti mužské části publika, vystoupila v teplém prádle.

Foto: Martin Tesařík

Jan Falstaff (Adam Polášek) s ženami svého zájmu - Alžbětou Hoškovou (Blanka Hostinská) a Marií Vodičkovou (Jana Krásná).

Článek

Scénář totiž postavám Krakonošova čertovského doprovodu předepisuje bez rozdílu pohlaví takřka holé tělo namazané mourem. "Chudinka z toho onemocněla. Narychlo se nám podařilo ukecat jinou, ale pod podmínkou, že tentokrát to bude bez erotiky. Možná dobře, ty holky to stejně vždycky odstonaly," omlouval čertovskou družičku letos 443letý Krakonoš sám trpící chřipkou.

Odpadlo i společné mytí

Mužské publikum přišlo o podívanou a polonahý čert o každoroční výsadu umýt po karnevalu čertici v teple místní sklárny. "Nějak už to přežiju, včera jsme to přepískli. Namouřený obličej si čertice umyje doma sama," smířlivě podotkl čert.

Krakonošovu početnou družinu doprovázelo po Harrachově možná pět tisíc lidí usměrňovaných karnevalovou policií, která plně využívala výsady pít ve službě. "Jinak bychom to těžko zvládli," řekl jeden z Krakonošových policistů při usměrňování zdivočelého průvodu, jehož účastníkům dělali rozverní čerti černé tečky na tvářích a nosech.

"Vítám, že máme prezidenta Klause. Sojku mám doma v posteli a nevím, co bych dělal se sokolem," prohlásil Krakonoš do davu na čestné tribuně před harrachovským Sportareálem. "Nejvíce mi na horách vadí bezohlední jezdci na sněžných skútrech. Tahle snobská zábava se poslední dobou nebezpečně rozmohla," dodal už vážně do všeobecného veselí, které dnes v Harrachově hned tak neskončí. Návštěvníky čeká do pozdního večera řada originálních atrakcí jako třeba plivání třešňovou peckou, soutěž o největší plíce nebo skok na špek.

Návštěvou Krakonoše neoficiálně končí lyžařská sezóna. Počasí však lyžařům slibuje brázdit sjezdovky minimálně do konce března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám