Hlavní obsah

Časosběr zachytil 30 let života v pár minutách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harrogate

Jedinečný časosběrný záznam vytvořil Ian McLeod spolu se synem Corym. Pyšný otec z anglického Harrogate fotografoval svého potomka téměř každý den od jeho narození v roce 1991. Když se pak Cory odstěhoval, převzal štafetu po tátovi a dělal si denně selfie. Z 11 tisíc snímků vzniklo jedinečné video, které ve čtvrtek zveřejnila agentura AP, zachycující v osmi minutách 30 let života.

Časosběr zachytil 30 let života v pár minutáchVideo: AP

 
Článek

Záznam mapuje život dnes 31letého Coryho od 13. září 1991, kdy se narodil, až do jeho 30. narozenin.

V klipu se rychle střídají snímky z útlého dětství, přes školní a univerzitní léta, nechybějí fotky z fotbalových zápasů, rodinných Vánoc, cest po světě nebo nástupu do nové práce v Dubaji.

Původně chtěl nyní 66letý Ian svého syna fotografovat jen rok. „Po roce jsem si ale řekl, že bych možná mohl fotit dva roky. A tak to šlo dál. Když se objevil YouTube, mělo smysl z projektu udělat časosběrný film.“

Foto: AP

Časosběr zachytil 30 let života v pár minutách

Vše začalo ještě před digitalizací, filmy se proto musely nechat vyvolat, vytisknout a uspořádat do fotoalb. „Doma v obývacím pokoji máme stále skříň se všemi denními fotografiemi,“ dodal Ian.

Kvůli drobným nehodám snímky z některých dnů chybí. Například vypadl celý měsíc, když se ve fotoaparátu omylem nepřetáčel film.

Nebo když Ianovi na dovolené v Chile ukradli foťák. Důsledný otec ale naopak třeba nutil učitele, aby si brali s sebou na školní výlety aparát a jeho syna dokumentovali i tam.

Jak Cory vzpomíná, někdy to bylo otravné, obzvlášť v pubertě, nyní je však hrdý.

„Pro mě je to velmi unikátní dílo a doufám, že se tátovi dostane nějakého uznání. Když už to došlo tak daleko, tak už s tím nepřestanu. Myslím, že budu prvním člověkem, který to podnikl od narození do smrti. Bude to celkem fajn, vidět něčí celý život.“

Třeštíková točila příběh prostitutky dvacet let

Film

Reklama

Související témata:
Ian McLeod
Cory McLeod

Výběr článků

Načítám