Hlavní obsah

Časosběr ukazuje, jak se pod tíhou ledu ohnul strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

Bezpečnostní kamera v Texasu pořídila 1. února časosběrný záznam, který ukazuje, jak se pod tíhou větví obalených ledem ohnul během několika hodin strom. Jindy teplé a slunné státy USA totiž v posledních dnech sužuje zimní bouře a led pokryl města v pásu od Memphisu přes Dallas až k Austinu, napsala agentura Reuters.

Časosběr ukazuje, jak se pod tíhou ledu ohnul stromVideo: Reuters

 
Článek

Kamera umístěná na austinském domě byla namířena na automobil zaparkovaný na příjezdové cestě hned vedle pouštní vrby. Ta se ze vzpřímené polohy za sedm hodin ohnula a úplně položila na vůz.

Foto: AP

Časosběr ukazuje, jak se pod tíhou ledu ohnul strom.

Oblasti na jihu Spojených států postihl několik dnů trvající mrznoucí déšť a ledovka, což způsobilo rozsáhlé výpadky elektřiny a nebezpečně kluzké vozovky v celém regionu. Téměř půl milionu domácností bylo ve čtvrtek bez elektrického proudu.

Tento meteorologický jev je způsoben přechodem arktické studené fronty na jih, kde se střetává s teplým a vlhkým vzduchem z Mexického zálivu.

V Chicagu kvůli mrazům zapalují koleje

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám