Hlavní obsah

Byla to dlouhá a neobyčejná jízda. Čtenář po 37 letech vrátil do knihovny publikaci o drogách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knihovna ve městě Evans na severu amerického státu Colorado před pár dny radostně oznámila vrácení knihy, která byla vypůjčena před téměř 37 lety. Vzhledem k tomu, že šlo o titul nazvaný Psychedelics, měli zaměstnanci knihovny pro pozdní vrácení naprosté pochopení.

Foto: Facebook: High Plains Library District

Svazek s názvem Psychedelics se do coloradské knihovny vrátil po téměř 37 letech

Článek

Kniha Psychedelics od autorů Bernarda Aaronsona a Humphryho Osmonda vyšla na samém začátku roku 1970 a v doslovném překladu nese podtitul Užívání a důsledky halucinogenních drog. Svazek, který se před pár dny vrátil do knihovny High Plains Library District, měl zvídavý čtenář, jehož identita nebyla zveřejněna, vrátit 30. května 1987.

Na sociálních sítích knihovna uvedla, že zpoždění činilo přesně 13 437 dnů, tedy 36 let 9 měsíců a 13 dnů. „Ale my to chápeme. Někdy má člověk hodně práce. Téměř 37 let. To se prostě stává,“ napsali k tomu současní knihovníci s nadhledem. A také připustili, že zrovna kniha s názvem Psychedelics klidně může ovlivnit vnímání času.

Foto: Facebook: High Plains Library District

Svazek s názvem Psychedelics se do coloradské knihovny vrátil po téměř 37 letech

S tím by pravděpodobně velmi souhlasil i ten, kdo knihu prostřednictvím knižního boxu po tak dlouhé době vrátil. Dovnitř totiž vložil lístek s krátkou poznámkou: „Omlouvám se za zpoždění!! Byla to dlouhá a podivná jízda!!“ Pisatel přitom využil hříčky s anglickým slovem trip, který označuje mimo jiné výlet, ale také stav drogového opojení.

James Melena, jenž v knihovně působí jako marketingový manažer, serveru Fox News řekl, že High Plains Library District již nějakou dobu nevybírá poplatky za pozdní vrácení, ale dříve si účtovali 10 centů za den. V případě Psychedelics by tedy pokuta činila více než 1300 dolarů (přes 30 tisíc korun korun)

A doplnil, že nyní převzal titul nejdéle nevrácené knihy svazek s názvem If You Give a Mouse a Cookie, jenž se měl do knihovny vrátit v únoru roku 2017.

Knihovna odpustí Američanům pokuty, stačí k tomu fotka kočky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám